logo_lakivisa

HUOM! Kalastuslain nettivisa on päättynyt, mutta kiinnostuneet voivat edelleen vastata kysymyksiin.

-vastatessasi näet oikeat vastaukset

Onko uusi Kalastuslaki ja –asetus hallussa, vai jäikö koko muutos vuoden 2016 alussa vaille huomiota? Mitä tulisi tietää? Ja ennen kaikkea, mistä löydän tietoa?

LAKIVISA on kilpailu, jonka tarkoituksena on tehdä tutuksi nykyinen kalastuslainsäädäntö, eli uusi Kalastuslaki (379/2015) ja Kalastusasetus (1360/2015). Myös Maa- ja metsätalousministeriön kysymykset ja vastaukset –palsta antaa hyvän pohjan lakiin tutustumiseen.

Kalastuslain sisältö aukeaa ja yksityiskohdat jäävät paremmin mieleen itsenäisen työskentelyn avulla. Samalla se voi avata uusia ajatuksia ja ideoita, sekä kiinnostusta lain ja asetuksen tuomia mahdollisuuksia kohtaan.

Kysymykset

Vuoden 2016 loppuun mennessä tullaan julkaisemaan 30 kalastuslakiin liittyvää kysymystä, jotka käsittelevät seuraavia teemoja:

  1. Kalastuksen sääntely 1 (12.8.2016)
  2. Kalastusluvat ja –oikeudet (27.9.2016)
  3. Kalatalouden edistäminen ja rahoitus (28.11.2016)
  4. Kalavarojen käytön ja hoidon suunnittelu (28.11.2016)
  5. Kalastuksenvalvonta (6.12.2016)
  6. Kalastuksen sääntely 2 (27.12.2016)

Pääset vastaamaan kysymyksiin ylläolevista linkeistä. Lisää kysymyksiä avautuu noin kuukauden välein.

LAKIVISASSA mukana kysymyksiä, joiden vastukset ovat johdettavissa kalastuslaista ja –asetuksesta. Kysymykset on pisteytetty ja ne julkaistaan aihealueittain useamman kysymyksen kokonaisuuksissa. LAKIVISA -kilpailu päättyy 31.12.2016, mutta kysymyksiin voi edelleen vastata. Lähettämällä omat vastauksesi saat tietää oikean vastauksen.

Palkinnot

Pääpalkintona on 2 hengen kalastuspäivä Mika ”Haukikoira” Vornasen opastuksella (arvo 770€). Vornanen on valittu vuoden 2016 kalastusoppaaksi ja on todellinen kalastusopastuksen ammattilainen, jonka avulla lukuisat asiakkaat ovat onnistuneet saamaan elämänsä suurhauen! Lue lisää http://www.haukikoira.fi

HK_Widget_Logo2

Muita palkintoja ovat:

  • Kaksi kalastuskajakkia (FeelFree Lure & Mokén) käyttöön viikonlopuksi (3vrk)
  • Kalastuskajakki (FeelFree Lure tai Mokén) käyttöön viikonlopuksi (3vrk)
  • WEKE Werraton -katiska omaksi
  • Perhokalastusvälineet käyttöön viikonlopuksi (3vrk)

 

LAKIVISA on Päijät-Hämeen Kalatalouskeskuksen hanke, joka on saanut avustusta kalastonhoitomaksuvaroista Pohjois-Savon ELY-keskukselta.

Yhteistyökumppanina hankkeessa toimii Mika Vornanen, Haukikoira Oy.