logo_lakivisa

Lakivisan viidennen ja toiseksi viimeisen sarjan kysymykset käsittelevät kalastuksen valvontaa. Oletko perillä kalastajan tai valvojan oikeuksista ja velvollisuuksista? Monivalintakysymyksissä voi olla useampikin oikea ja väärä vastaus, joten muista olla tarkkana.

Huomaa, että oikeasta vastauksesta saa +1 pistettä, mutta väärästä vastauksesta -1 pistettä.

Aloita täyttämällä yhteystietosi, vastaa sen jälkeen kysymyksiin ja paina lopuksi Tallenna-painiketta.

 

Tervetuloa Lakivisaan

Nimi Sähköposti Puhelinnumero

21. Kysymys


Henkilö esittelee itsensä kalastuksenvalvojaksi ja haluaa tarkistaa kalastusoikeutesi. Mitkä seuraavista tulee kalastuksenvalvojalla olla aina kalastuksenvalvontatehtävissä mukanaan? (Oikeasta vastauksesta +1 p., väärästä vastauksesta -1 p.)

22. Kysymys


Kalastuksenvalvojan koulutuksen tarkoituksena on antaa koulutettavalle valmiudet osoittaa kalastuksenvalvojan kokeen suorittamisella omaksuneensa tiedot ja taidot, joita edellytetään kalastuksenvalvojan tehtävässä toimimisessa. Mihin seuraavista opintoaiheista koulutuksessa tulee perehtyä? (Oikeasta vastauksesta +1 p., väärästä vastauksesta -1 p.)

23. Kysymys


Milloin Kalastuslain 99 § tarkoitetulla viranomaisella on oikeus tarkastaa valvonnan yhteydessä myös asumistilat? (Oikeasta vastauksesta +1 p., väärästä vastauksesta -1 p.)

24. Kysymys


Missä tapauksessa osakaskunnan osakkaalla tai osakaskuntaan kuulumattoman vesialueen omistajalla on oikeus ottaa talteen pyyntiin asetettu pyydys ja mahdollinen saalis? (Oikeasta vastauksesta +1 p., väärästä vastauksesta -1 p.)

25. Kysymys


Mitä seuraavista oikeuksista on kalastuksenvalvojalla? (Oikeasta vastauksesta +1 p., väärästä vastauksesta -1 p.)