Perinteiset Pyydystalkoot 18. – 29.1.2016

Pyydystalkoot_1 (kopio)

Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus ry yhteistyökumppaneineen järjestää Pyydystalkoot järjestyksessään jo 24. kerran. Perinteikäs hoitokalastajien ja hoitokalastuspyydysten ympärille rakentuva tapahtuma tarjoaa tänä vuonna pyydysten rakentamisen lisäksi myös tuoretta tietoa uudesta, vuoden vaihteessa voimaan astuneesta kalastuslaista (to 21.1. kl0 9-11:30). Tapahtuma on osallistujille täysin maksuton ja talkoolaisille tarjotaan päivittäin lounas sekä kahvit.

Paikka: UPOn Valimo, Askonkatu 13 F (1. Krs), Lahti
Aika: 18. – 29.1.2016 (arkisin 8:15 – 16:00)

Tapahtumassa mm. rakennetaan muutama uusi avorysä, korjataan vanhoja hoitokalastusvälineitä, kuten rysiä ja nuottia. Lisäksi valmistetaan hoitokalastusta varten maineikkaita WEKE-katiskoja, sekä uutta ns. Paimela-mallin katiskaa. Katiskoja on mahdollista ostaa paikan päältä. Muutaman vuoden tauon jälkeen on tarkoituksena rakentaa myös pienpetopyydyksiä. Paikalliset hoitokalastajat yhteen keräävän vuosittaisen tapahtuman päärahoittajana toimii Vesijärvisäätiö.

TILAISUUTEEN OSALLISTUJILLE VARATTU PARKKIPAIKKA ON MERKITTY ERIKSEEN JA LÖYTYY UPON VALIMON KOHDALTA RAUTATIEN VARRELTA.

HUOMIO! Ota mukaan omat pihdit ja käsineet katiskojen ja muiden metallipyydysten valmistukseen. Hallitila on viileä, joten varustaudu lämpimästi.

Tervetuloa talkoisiin mukavien kalamiesten seuraan!