Talvinuottaukset jatkuvat – saalistakin mahdollisesti jaossa

IMG_3415

Sää olot ovat ainakin hetkeksi tehneet mahdolliseksi jatkaa jo kerran keskeytyneitä talvinuottauksia Päijät-Hämeen Vesijärvellä. Hoitokakalastusaalista pyritään jakamaan mahdollisuuksien ja saaliin mukaan. Saalista on voinut aiempien vuosien tapaan noutaa maista nuottauksen jälkeen. Noutopaikkoja ovat olleet ainakin Niemen satama sekä Paimelan uimaranta, mutta noutopaikasta ilmoitetaan aina erikseen.

Hoitokalastussaalis koostuu tyypillisesti lahnasta, särjestä ja ahvenesta, mahdollisesti myös kuoreesta. Kalat ovat pienehköjä, tosin lahnat 400 grammaisiakin, mutta lahnoiksi pieniä. Kuhaa, haukea tai isoja ahvenia ei kannata tulla hakemaan, koska nämä kaikki arvokalat vapautetaan aina pyydyksestä kasvamaan ja ilahduttamaan Vesijärven kalastajia. Nämä petokalat syövät hoitokalastuksen kohteena olevia lajeja, joten niitä ei ole ainakaan hoitokalastuksen yhteydessä järkevää poistaa järvestä.

Ilmoittaudu jakelulistalle!

Lahden ympäristöpalvelut ylläpitää tiedotusjärjestelmää, jolla kalan saatavuudesta kerrotaan. Jos haluat päästä saaliinjaolle ja varmistaa ajankohtaisen tiedon kalan jaosta, niin liity alla olevasta linkistä sähköpostilistalle:

https://groups.google.com/forum/#!forum/hoitokalastuskalat

Klikkaa kohdasta ”liity ryhmään”, lisää sähköpostiosoitteesi, ja pääset mukaan listalle.