Tapahtumat 2018


Pyydystalkoot 2018 – paluu juurille

Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus yhteistyökumppaneineen kutsuu Teidät perinteisiin Pyydystalkoisiin. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta ja talkoolaisille tarjotaan päivittäin lounas sekä kahvit. Paikalliset hoitokalastajat yhteen keräävän vuosittaisen tapahtuman päärahoittajana toimii Vesijärvisäätiö.

Ajankohta:    22.1. – 2.2.2018 (arkisin 8:15 – 16:00)

Paikka:          Niemenkatu 77, 15240 Lahti

-sisäänkäynti ja hyvin parkkitilaa pihan perällä – kts. linkki: https://tinyurl.com/ybn7swld
-raskaat tarvikkeet voi tuoda peräkärryllä sisälle asti

Tarkoitus on rakentaa uusia ja korjata vanhoja hoitokalastusvälineitä, kuten rysiä ja nuottia, jonka lisäksi valmistetaan hoitokalastusta varten maineikkaita WEKE-katiskoja. (Ota mukaan omat pihdit ja käsineet katiskojen valmistukseen)

Tulethan Sinäkin mukaan, sillä tänä vuonna on tarjolla totisesti nostalginen tapahtuma, joka jo sijaintinsa puolesta herättää muistoja vanhoissa talkoojermuissa. Talkoohenki on taattu, sillä mikäpä sen mukavampaa kuin tavata ihmisiä, joilla on samat kiinnostuksen kohteet.

Ja mikä parasta – tiedät mistä Pyydystalkoissa tällä kertaa keskusteltiin!


Kalabongausviikko 14. – 20.5.2018

Valtakunnallisen kalastuspäivän päätapahtuman rinnalla järjestettävä leikkimielinen kalastuskilpailu, jonka perusajatuksena on oppia tuntemaan paremmin Suomessa esiintyviä kalalajeja.

Uutena tapahtumana on koululuokkien välinen kalabongauskisa. Ilmoita luokkasi mukaan viikolla 21 (14.-20.5.) pidettävään kilpailuun. Pääpalkintona kalastusvälineet koko luokalle. Kilpailu osoitteessa http://www.ahven.net/koulukisa


Valtakunnallinen kalastuspäivä 16.5.2018

Päijät-Hämeen Kalatalouskeskuksen järjestämässä tapahtumassa Lahden Pikku-Vesijärvellä on monenlaista nähtävää ja koettavaa. Lue lisää TÄÄLTÄ.


Siikaniemen Järvikalapäivä 9.6.2018

Kalastukseen ja kalankäsittelyyn keskittynyt rento, koko perheen ulkoilmatapahtuma Vesijärven rannalla, Hollolan Siikaniemen Rysänperällä. Lue lisää TÄÄLTÄ.


Matka Tenolle ja Jäämerelle 11.-17.8.2018

Tule mukaan mahtavalle reissulle pohjoiseen. Matkaohjelma, hinnat ja ilmoittautuminen (Klikkaa).

Lue matkakertomuksia aiemmista reissuista: Ahvenmaan matka ja Puolan matka


Koulujen Kalapäivä, loka-marraskuu 2018

Koululaisille suunnattu kalastuksen teemapäivä, joka kiertää useilla maakuntamme kouluilla loka-marraskuussa. Vuonna 2016 uudistettu tapahtuma sai erittäin positiivisen vastaanoton. Mukana on mm. lähikalastuspaikkoja, eri kalalajien tunnistusta, sekä tietoa eri lajien kalastamisesta. Vuonna 2016 koululaiset sitoivat tapahtumassa lähes 2000(!) Squirmy Worm -perhoa. Kyseisen, todella tehokkaan ja yksinkertaisen perhon ohjeen löydät täältä.

Koulut voivat ilmoittaa halukkuutensa vuoden 2018 osalta heille järjestettävään Kalapäivään sähköpostitse (info@kalatalouskeskus.net).