Vakapä logo päiväys_S_2018

Valtakunnallinen kalastuspäivä

16.5.2018 Pikku-Veskulla 8:30-15

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään jälleen Lahdessa Pikku-Vesijärven rannalla. Järjestyksessään 13. päivän kanssamme järjestävät Hollolan 4H, Lahden Kala-Veikot, Lahden ympäristöpalvelu, Nastolan Kalastusalue, Koulutuskeskus Salpaus, sekä kotimaiset kalastusvälineyritykset OPM ja Vision. Päivän tavoitteena on edistää monipuolista kalastusta ja kalan käyttöä sekä saada lapset ja nuoret lähtemään kalaan. Tapahtuma on saanut avustusta kalastonhoitomaksuvaroista  ELY-keskuksen Järvi-Suomen kalatalouspalveluilta.

Kalastus on mitä parhain harrastus

Tapahtuma on suunnattu koululaisille (erityisesti luokat 1-6). Tarjolla on kalakisan ja erilaisten tehtävien lisäksi ohjattua mato-ongintaa, nuottausnäytös, kalastusväline-esittelyjä sekä kalan perkausta ja tunnistusta.

Kalastus on mitä parhain harrastus, mutta lasten ja nuorten kalastusharrastus on pitkään ollut alavireistä. Suunta on onneksi viime vuosina kääntynyt paremmaksi, ja yhteinen toiveemme on, että tämä kehitys jatkuu. Siksi on tärkeää, että myös Sinun luokkasi osallistuu tapahtumaan. Kevään kalastuspäivän jälkeen harrastusta on mukava jatkaa vaikka koko kesä!

Ilmoittautumiset huhtikuun aikana

Ilmoita 1.5. mennessä luokkasi mukaan itse tapahtumaan, sekä halutessasi ohjattuun mato-ongintaan (kerralla n. 40 lasta/ 30min). Varsinkin ongintaan kannattaa ilmoittaa luokka jo ajoissa mukaan, sillä vain 10 ryhmää ehtii mukaan.

Ilmoittautuminen itse tapahtumaan käy kätevästi TÄSTÄ

Samalla luokkasi on mukana myös kalakisassa, jossa eniten eri kalalajeja saanut luokka palkitaan. Päivän aikana saadut lajit voit tuoda tarkistettavaksi pisteellemme Pikku-Vesijärven rannalla. Samalla keräämme kaikki saaliskalat talteen jatkokäsittelyä varten. HUOM! Muistakaa ottaa kalakisaa varten omat kalavehkeet mukaan – ohjattuun ongintaa niitä ei tarvita.

Ohjattuun mato-ongintaan voit varata luokallesi vuoron Doodle-kalenterissa.

https://doodle.com/poll/pvntviw5n9vk634v

HUOM! Älä tee päällekkäisiä varauksia, ellet ole aivan varma asiasta. Jätä lisäksi ilmoittautumiskalenteriin itsestäsi joku yhteystieto, jotta voimme ongelmatilanteissa ottaa yhteyttä.

HUOM! Ohjattuun ongintaa, ei tarvitse omia vapoja, syöttejä tmv., vaan kaikki tarvikkeet ryhmä saa vuoron ajaksi käyttöönsä paikan päältä.

Jäikö jotain vielä epäselväksi?

Opettaja vastaa luokkansa ilmoittamisesta mukaan itse tapahtumaan ja ohjattuun mato-ongintaan. Ongelmatilanteissa ja mahdollisissa lisäkysymyksissä ota yhteys Ilkkaan (ilkka.vesikko@kalatalouskeskus.net, p. 045 171 5544)

PS. Mukana myös Ympäristöneuvonta –auto Kaisla: tietoa ajankohtaisista ympäristö- ja jäteasioista sekä luontokohteista. Lisäksi koululaisille mielenkiintoista tekemistä.